Brenda Heijmans

Nadat ik in 2005 mijn sportmassage opleiding had afgerond, wilde ik mijn massage kennis verder uitbreiden. In eerste instantie wilde ik Shiatsu massage gaan leren. Hier had ik wel eens over gehoord. Maar toen de docent plotseling ging verhuizen, ging de cursus niet door. Voor mij het moment om eens op internet te zoeken naar alternatieven. Al zoekende kwam ik op een site voor een opleiding in de Chinese geneeswijze terecht. Hier werd een opleiding Acupunctuur aangeboden. Ook hier had ik wel eens van gehoord maar wist er eigenlijk niets van af. De opleiding van 3 jaar ging een week later van start. Zonder lang na te denken heb ik mij ervoor ingeschreven. Zo ben ik terecht gekomen in de wereld van de Chinese geneeswijze.

 

Nadat ik begonnen ben met het basis jaar voor Chinese geneeswijze ging er een nieuwe wereld voor mij open. In deze wereld werkte alles anders. Vooral de nieuwe inzichten spraken mij erg aan. In alle gevallen kun je alles van een andere kant bekijken en dan blijkt dat er veel mogelijk is. In die tijd kampte ik zelf ook met een aantal hardnekkige gezondheidsproblemen, waar ik volgens de huisarts maar mee moest leren leven. Door de nieuwe inzichten en een andere vorm van behandeling ben ik hier van afgekomen. Dit sterkte mij erg in mijn overtuiging dat Chinese geneeswijze werkt.

 

Inmiddels heb ik verschillende opleidingen in dit werkveld afgerond en heb ik de Chinese filosofie in mijn leven geïntegreerd. Het blijft een levenslange studie waar je elke dag weer nieuwe dingen kan leren en ontdekken.

 

Wil je meer weten over wat Chinese geneeswijze voor jou kan doen? Neem vrijblijvend contact op om over de mogelijkheden te praten.