zhineng qigong

Heb je wel eens het gevoel dat je continu moe bent? Of dat er 48 uur in een dag zou moeten zitten? Wil je wel sporten maar zonder de blessures? Dan is Zhineng Qigong wellicht wat voor jou.

Bewegingsleer
Qigong (spreek uit "Tjie kong") is meer dan 5000 jaar een van de best bewaarde geheimen van China geweest. Qigong werd achter gesloten deuren beoefend en alleen één op één en via mond op mond doorgegeven aan volgende generaties. De Qigong-oefeningen werden beoefend door de keizers van China om hun energie te cultiveren. De meeste oefeningen van Qigong hebben tot doel om lang gezond leven en oud worden te bevorderen.

“Qigong” betekent letterlijk “het werken met Qi”. Qi wordt meestal vertaald als energie. In de loop van de 5000 jaar zijn er vele soorten Qigong ontwikkeld waaronder bijvoorbeeld Tai Chi en Martial arts, ieder met een eigen doel. Zhineng Qigong is één van de eerste vormen van Qigong die aan grote groepen mensen werd gegeven.

Zhineng Qigong is een vorm van Qigong die als doel heeft de gezondheid en lang leven te bevorderen. Zhineng Qigong is van jong tot oud te beoefenen. Door de oefeningen van de Zhineng Qigong wordt de energie (Qi) stroom in het lichaam verbeterd en blokkade opgeheven. Door de oefeningen regelmatig te beoefenen, zul je je vitaler en meer energiek voelen.

Lessen zijn te boeken als priveles. Dit kan ook op locatie gebeuren. Op dit moment lopen er geen groepslessen.

 

Wil je de geheimen leren van lang leven en gezond oud worden, neem dan vrijblijvend contact op.

Je leven is je oefening. Je spirituele oefeningen vinden nergens anders plaats dan nu in je leven en je leven is nergens anders dan waar je nu bent.
  Karen Maezen Miller (zenleraar, Californië)

Interesse? Neem contact op