ACUPUNCTUUR WESTLAND

Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen.

FAQs

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over acupunctuur, massage- en orgaantherapieën? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze behandelingen. Ontdek hoe acupunctuur pijn verlicht, wat Chi Nei Tsang voor jou kan doen en hoe je jezelf kunt bevrijden van angst voor naalden. Laat ons je leiden door de wereld van holistische gezondheid.

Er wordt gebruik gemaakt van steriele, eenmalig te gebruiken naalden. De naalden zijn zeer dun en flexibel en zijn daarom niet te vergelijken met een injectienaald of naalden om bloed af te nemen.

De gebruikte naalden zijn veel dunner dan andere gebruikelijke naalden zoals injectienaalden. De pijn waarvoor veel mensen bang zijn, is daarom niet aanwezig. Mocht je bang zijn voor de behandeling, dan kan hier rekening mee worden gehouden. Er kan dan gebruik gemaakt worden van andere behandeltechnieken zoals massagetherapie. In deze praktijk wordt gebruik gemaakt van technieken om het aantal naalden ook te beperken. Daarom kan er gestart worden met een behandeling met slechts enkele naalden die toch een groot effect hebben. Op deze manier kan ervaren worden of de angst voor de naalden terecht is of dat de behandeling wel mee valt.

Mocht je echt veel angst hebben voor naalden en deze blijft aanwezig tijdens de behandeling en verbeterd niet, dan is het beter een andere behandelwijze te kiezen. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat er een ontspanning gaat optreden tijdens de behandeling.

Er zijn vele technieken om naalden te prikken. Afhankelijk van de klachten, de plek waar de naald wordt gezet en de gebruikte techniek kan de diepte van de naald worden gevarieerd. Naalden die dieper gaan, zijn niet pijnlijker. De pijn die er eventueel kort is, ontstaat door het prikken door de huid. Dieper dan deze eerste huidlaag worden er geen pijnprikkels doorgegeven. In deze praktijk wordt gewerkt met subtiele technieken waardoor de naalden veelal ondiep worden geprikt. Ook zijn er technieken waarbij de naald niet door de huid wordt geprikt.

De naalden zorgen ervoor dat de energie als het ware wordt omgeleid of verspreid. Je zou het kunnen vergelijken met een verkeersregelaar op een druk kruispunt. Deze man zorgt ervoor dat de file weer oplost en dat het verkeer weer gaat rijden. In het Chinees is er een gezegde " Waar het niet stroomt, doet het pijn". Dus zodra de verkeersopstopping is opgelost, verdwijnen ook de klachten, zou je kunnen zeggen.

Ja, in veel gevallen kunnen we verschillende technieken zoals acupunctuur, massagetherapie, cupping en moxa combineren in één sessie om gelijktijdig meerdere aspecten aan te pakken.

Chi Nei Tsang is een orgaanmassage die zich richt op de buik. Het kan problemen met de spijsvertering, ademhalingsproblemen, emotionele stress, vermoeidheid en hormonale onevenwichtigheden aanpakken, naast andere klachten.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het hier alsjeblieft.

× Maak Een Afpraak!