ACUPUNCTUUR WESTLAND

Cursus: Samen naar de bevalling

Home / Cursus: Samen naar de bevalling

Willen jullie samen naar de bevalling toeleven? Willen jullie als stel de bevalling beleven en beide een rol vervullen om de nieuwe wereldburger welkom te heten? Wil je eens iets anders dan zwangerschapsyoga of zwangerschapsgym. Dan is deze unieke cursus iets voor jullie.

Inhoud cursus
De cursus heeft 10 lessen van 1,5 uur. De basis van de lessen is de Chinese bewegingsleer, Zhineng Qigong. Deze oefeningen zijn gericht op samen in ontspanning en harmonie op weg te gaan naar de bevalling.

In de eerste vijf lessen worden de Qigong oefeningen aangeleerd en wordt de achtergrond verteld over deze vorm van bewegen. In de tweede 5 lessen wordt telkens gestart met een Qigong oefening. Daarna worden verschillende technieken aangereikt die de bevalling kunnen ondersteunen. Bij deze technieken wordt geleerd hoe de partner de vrouw kan begeleiden bij de bevalling.

Bewegingsleer Zhineng Qigong
Qigong (spreek uit “Tjie kong”) is meer dan 5000 jaar een van de best bewaarde geheimen van China geweest. Qigong werd achter gesloten deuren beoefend en alleen één op één en via mond op mond doorgegeven aan volgende generaties. De Qigong-oefeningen werden beoefend door de keizers van China om hun energie te cultiveren. De meeste oefeningen van Qigong hebben tot doel om lang gezond leven en oud worden te bevorderen.

“Qigong” betekent letterlijk “het werken met Qi”. Qi wordt meestal vertaald als energie. In de loop van de 5000 jaar zijn er vele soorten Qigong ontwikkeld waaronder bijvoorbeeld Tai Chi en Martial arts, ieder met een eigen doel.

Zhineng Qigong is één van de eerste vormen van Qigong die aan grote groepen mensen werd gegeven. Zhineng Qigong is een vorm van Qigong die als doel heeft de gezondheid en lang leven te bevorderen. Zhineng Qigong is van jong tot oud te beoefenen. Door de oefeningen van de Zhineng Qigong wordt de energie (Qi) stroom in het lichaam verbeterd en blokkades opgeheven. Door de oefeningen regelmatig te beoefenen, zul je je vitaler en meer energiek voelen.

Wil je weten meer informatie over deze cursus of wil je je opgeven, neem dan vrijblijvend contact op.

Waarom Cursus: Samen naar de bevalling?

Klaar om de harmonie in je geest, lichaam en ziel te herstellen?

Waarom Cursus: Samen naar de bevalling?

× Maak Een Afpraak!